Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pedofiel Sytse van der V. heeft 'flatje' in Amsterdam

29 oktober 2013, 20.36 uur · Aangepast 31 oktober 2013, 00.38 uur

Op zijn blog meldt hij dat hij vrijdag verhuist naar zijn nieuwe woning die hem door een particulier zou zijn aangeboden.'Er komt nu eindelijk een einde aan mijn zwerftocht door het land', zo schrijft hij.

De veroordeelde pedofiel Van der V. eiste eerder al dat de staat hem hielp bij het vinden van een huis. Maar de rechter bepaalde dat de overheid daar niet verantwoordelijk voor is. Van der V. kreeg landelijke aandacht voor zijn zaak nadat gemeente Eindhoven hem een gebiedsverbod oplegde.

Op zijn blog schrijft hij nu dat hij niet verwacht in Amsterdam 'gezeur van buurtbewoners' te krijgen. Ook schrijft hij: 'Nu maar van alles gaan regelen, komt best veel bij kijken, omdat ik burgemeester en gemeente moet omzeilen. Geen inschrijving bij GBA en zo, volledig anoniem. En omdat ik geen reclaseringstoezicht meer heb kunnen zij het ook niet meer verzieken zoals ze de afgelopen jaren steeds wel deden.'

Van der V. kwam in augustus vrij, in april was hij in zijn cel aangehouden vanwege nieuwe beschuldigingen voor bezit of bekijken van kinderporno. Het Openbaar Ministerie liet eind augustus weten hem daarvoor definitief niet meer te vervolgen. Sytse van der V. heeft een straf uitgezeten van twee jaar en drie maanden cel voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Hij wil niet uitleggen waarom hij zijn nieuwe woonplaats online heeft gezet.