Stad

NL
V

Nooddienstregeling metro duurt langer

31 oktober 2013, 15.24 uur · Aangepast 2 november 2013, 15.30 uur

Als het aan het GVB ligt rijden de metro's vanaf 17 november weer volgens hun originele dienstregeling.

Hiermee wordt de deadline van 1 november niet gehaald. De metro's in de stad rijden al maanden volgens een aangepaste dienstregeling in verband met werkzaamheden aan de Oostlijn. Deze dienstregeling zou op 1 november weer worden teruggedraaid, maar het GVB gaat deze deadline niet halen. 

17 november
Als het aan de openbaar vervoerder ligt rijden de metro's vanaf zondag 17 november weer volgens de normale dienstregeling. Dit betekent dat lijnen 51 en 53 weer door de Oostbuis tussen Amstel en CS gaan rijden. Nu rijdt hier alleen metro 54. Wel gaat metro 54 vanaf 1 november weer 's avonds rijden. Nu wordt van zondag- tot donderdagavond een pendelbus ingezet en rijdt de metro niet.

Over het niet halen van de deadline volgt nog een gesprek met de Stadsregio, maar volgens het GVB is 1 november simpelweg niet haalbaar. 

Eigenlijke afspraak van 1 november komt te vroeg zegt GVB. Plannen voor heel 2014 'nooddienst' zijn van de baan.

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) October 31, 2013 Volgend jaar 'in principe' niet weer
De openbaar vervoerder liet onlangs ook al weten volgend jaar graag opnieuw gebruik te willen maken van een aangepaste dienstregeling. Over dit plan ontstond veel ophef. Deze plannen zijn nu in principe van de baan, aldus een woordvoerder van het GVB.

Om 17.00 uur meer in het AT5 Nieuws

Huey-dean van Eerde