Start van hoofdcontent

Stad

nl

Charges tegen fans van Ajax en Celtic in Damstraat

6 november 2013, 18.57 uur · Aangepast 7 november 2013, 12.27 uur

De politie en ME hebben woensdag op de Dam bij de ingang van de Damstraat charges uitgevoerd om een confrontatie tussen supporters van Celtic en Ajax te voorkomen.

De ME en de politie te paard probeerden de supporters gedeeltelijk de Damstraat en de Warmoesstraat in te dirigeren. Daarbij werden wat stenen naar de politie gegooid. Enkele fans van Ajax zijn daarbij gearresteerd en afgevoerd.

Mensen ter plaatse melden aan AT5 dat een groep Schotse fans op een provocatie van Ajax-fans ingingen en richting de Damstraat renden. Op dat moment greep de ME in met meerdere charges.  

Op dit moment lijkt de groep Schotten zich op te splitsen, een gedeelte beweegt zich in de richting van het station. Andere kleine groepjes zijn door de ME vastgezet en afgeschermd, op deze manier worden ze gescheiden van eventuele hooligans van andere clubs. 

Noodbevel
Er geldt momenteel een noodbevel in de stad, er zouden behalve Schotten namelijk ook fans van Anderlecht, Dinamo Zagreb en FC Sankt Pauli in de stad actief op zoek zijn naar rellen.