Stad

Liveblog Ajax - Celtic: Ajax wint met 1-0 en passeert Celtic

6 november 2013, 21.29 uur · Aangepast 9 november 2013, 17.34 uur

Ajax speelt vanavond in de Arena zijn vierde wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Volg hier live de gebeurtenissen.

22.36: Het laatste fluitsignaal heeft geklonken, in de Arena barst een feestje los. Ajax wint met 1-0 van Celtic. Met de winst passeert Ajax Celtic op de ranglijst, Ajax staat nu derde. Omdat Barcelona in dezelfde poule met 3-1 gewonnen heeft van AC Milan, staat Ajax nog maar 1 punt achter op Milan.

Eindelijk weer een topavond voor @AFCAjax met een schitterende goal van matchwinnaar Lasse Schone! #ajacel #cl #Ajax pic.twitter.com/WdxiSUXo4N

— Jeroen Jonkers (@Jeronimo651028) November 6, 2013

22.32: Van der Hoorn mag de laatste minuut nog meedoen bij Ajax, hij vervangt Sigthorsson. De vierde official geeft aan: nog 4 minuten blessuretijd.

22.30: Denswil kopt, de paal biedt Celtic redding: het blijft 1-0.

22.25: Klaassen lijkt wat gebesseerd en wordt gewisseld door de Boer. Poulsen komt voor Klaassen in het veld.

22.15: Fischer komt in het veld voor Serero. Gevolgd door een wissel aan Celtic-zijde: Boerrigter is terug in de Arena en wordt met gefluit ontvangen.

22.02: Ajax even onder druk van Celtic. Cillessen en Veltman brengen steeds rust achterin. Maar het is oppassen voor Ajax.

Ik zou veltman gewoon weer tot man of the match uitroepen #ajacel

— Roy Dykstra (@Royked) November 6, 2013

22.00: Corner van Schone belandt bijna in het doel, maar wordt van de lijn gekopt door Celtic speler Izaguirre

21.53: Een werkelijk wonderschone aanval over veel verschillende schijven, wordt door Schone binnengeschoven. 1-0 voor Ajax.

21.47: 'Everything will be all right' schalmt door het stadion. Tweede helft is begonnen, geen wissels bij Ajax.

21.32: Het is rust en het staat 0-0. Ajax heeft veruit het meeste balbezit, maar kan de wedstrijd niet echt domineren. Met uitzondering van een paar kansjes, weet Ajax nog niet te overtuigen.

21.28: Ook Ajax heeft zijn eerste kaart te pakken. Klaasen krijgt geel voor het gestrekt inkomen, raakt wel de bal, dus de kaart is erg makkelijk gegeven.

21.25: Ajax 61% balbezit. Het lijkt een herhalend scenario, wel de bal hebben, maar niet kunnen scoren.

21.20: Boilesen tot twee keer toe vanachteren aangetikt de zoveelste vrije trap voor Ajax. De Schotten spelen hard vanavond.

21.05: Strakke voorzet van van Rhijn, de Jong kopt in de hoek, maar Foster weet te redden. Lichte overtreding op Serero, geel voor Samaras.

21.00: Veltman verdedigt tot twee keer toe sterk.

20.45: En we zijn begonnen.

20.40: Vak 410 zit al stampvol en draait lekker warm:

Over Vak410 gesproken. Er hangen enkele Ierse vlaggen. Op z'n kop. Kortom, gestolen. Afgepakt. Revanche. #ajacel

— Ajax Life (@ajaxlife) November 6, 2013

Vak410 met de gestolen Celtic vlaggen #ajacel pic.twitter.com/pgxZnY2CKx

— NLeredivisie (@_NLeredivisie) November 6, 2013

20.35: De wedstrijd begint over enkele minuten. Ajax begint met de volgende elf: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong, Sigthórsson. Op de bank vanavond: Vermeer, Moisander, Poulsen, Van der Hoorn, Fischer, Andersen, Hoesen.