Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog 18 Schotten vast na voetbalgeweld

7 november 2013, 12.36 uur · Aangepast 10 november 2013, 13.01 uur · Foto: Katja

Van de 44 voetbalsupporters die de politie woensdag oppakte, zaten er donderdagochtend nog 18 vast. Het zijn allemaal aanhangers van de Schotse club Celtic. Dat meldde de politie.

De acht agenten die gewond raakten doordat ze werden belaagd door supporters, konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De politiemensen in burger werden volgens een woordvoerder vanuit het niets geslagen met flessen en stokken.

Het is nog niet duidelijk of de relschoppers wisten dat ze agenten te lijf gingen, al raakten volgens de zegsman geen omstanders gewond. 'We gaan ze daar tijdens de verhoren naar vragen.'

Onder de 44 arrestanten waren 16 Ajax-aanhangers en 28 Celtic-supporters. Van hen zitten er nog 14 vast voor openlijke geweldpleging, twee voor het mishandelen van politiemensen, een voor vernieling en een voor het niet voldoen aan een politiebevel.

1500 man op de Dam
Aan het einde van de middag waren volgens schattingen ongeveer 1500 personen op de Dam. Daarvan waren er, toen de agenten rond 18.00 uur werden geslagen, nog enkele honderden over. Uit hoeveel personen de groep bestond die de dienders aanviel, kon de woordvoerder niet zeggen. 'Het was een behoorlijke groep.'