Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Burgemeester stuurt pedofiel Sytze van der V. een brief

8 november 2013, 20.19 uur · Aangepast 10 november 2013, 13.28 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de veroordeelde pedofiel Sytze van der V. een brief gestuurd.

Van der V. woont naar eigen zeggen al sinds begin deze maand in de stad. De burgemeester had al laten weten daar geen problemen mee te hebben. Volgens de burgemeester is het overigens helemaal niet zo zeker dat Van der V. hier al woont.

De veroordeelde pedofiel schreef hierop een brief naar de burgemeester, na al een eerdere brief op 1 november. Daarin zegt hij dat de burgemeester hem helemaal niet de stad uit zou kunnen zetten. 'U MAG HELEMAAL GEEN VOORWAARDEN STELLEN!', schrijft Van der V. naar Van der Laan. Wel wil Van der V. de garantie dat hij een 'een structurele, veilige woonvoorziening' krijgt.

Ook nodigt hij de burgemeester uit voor een gesprek. 'Ik nodig u bij deze voor de laatste maal uit om contact met mij op te nemen (via mail) om e.e.a. te bespreken. Gaat u hier niet op in, dan laat ik het er bij. Of uw inwoners zo blij zijn met uw houding waag ik te betwijfelen', aldus Van der V.

Reactie burgemeester
'Op uw verbazing, uw opinies over de politie en (iomega-burgemeesters en uw eis van een garantie ga ik niet in, maar het komt mij voor dat u snel conclusies trekt', schrijft Van der Laan nu terug.

'Zoals iedere woningzoekende van buiten Amsterdam staat het u vrij om u in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet of iets te huren of te kopen in de vrije sector. Als u verhuist zult u zich moeten inschrijven bij het GBA', vervolgt hij.

'Mocht u daadwerkelijk naar Amsterdam gaan verhuizen dan gaan we met u het gesprek aan over de voorwaarden die wij stellen in het kader van de openbare orde en veiligheid', aldus de burgemeester.

En Van der V. schrijft weer terug
Van der V. heeft al weer een mail teruggestuurd naar Van der Laan. 'Ik ben al verhuisd, dus dat hoef ik niet meer te doen', reageert hij op bovenstaande brief van de burgemeester. En: 'Inschrijven in het GBA zal ik niet doen, wordt mij door het O.M. ook ontraden i.v.m. mijn veiligheid.'

Ook schrijft Van der V. dat er geen gesprek meer zal komen met de burgemeester. 'We gaan dus geen enkel gesprek meer aan. En al helemaal niet over voorwaarden', aldus Van der V..