Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Sterrenfeestje op rode loper EMA

11 november 2013, 00.37 uur · Aangepast 13 november 2013, 00.45 uur

De MTV EMA heeft zondagavond de Ziggo Dome op zijn kop gezet. Wereldsterren Katy Perry, Eminem, Kings of Leon, Bruno Mars, Icona Pop en The Killers stonden op het podium.

Miljoenen kijkers vanuit de hele wereld zagen welke artiesten er met de felbegeerde muziekprijzen naar huis gingen. Miley Cyrus opende de show toen ze uit de lucht kwam in een nagebootst ruimtevaartuig.

@tudomiley: RAINHA DO TWERK pic.twitter.com/jN9zk2Ffiy” VOTTTEEE #EMAzing Miley cyrus

— Radiate Love (@2008Smiler) November 10, 2013

Dj Afrojack was als enige Nederlander genomineerd voor een internationale award voor best elektronic act. Hij zag de prijs aan zijn neus voorbij gaan, want Avicii ging ermee vandoor. Afrojack trad tijdens de awardshow samen met Snoop Dogg op in de Melkweg, waar geregeld een live-verbinding mee werd gemaakt.

#MTVEMA #afrojack !! Thanks pic.twitter.com/719bmOOtHO

— JL (@jl_jlewis) November 10, 2013

Volgens presentator Redfoo, van het Amerikaanse danceduo LMFAO, brachten meer dan 209 miljoen mensen een stem uit op de tientallen artiesten die waren genomineerd. De tv-show was op 60 MTV-kanalen te zien.

De awards gingen onder meer naar Katy Perry (beste vrouw), Justin Bieber (beste man), Thirty Seconds To Mars (beste alternatieve) en Macklemore en Ryan Leuws (beste nieuwkomer). Eminem ging er met twee naar huis (beste hiphop en global icon). Actrice Carice van Houten gaf de show nog een Nederlands tintje door een award uit te reiken voor best song aan Bruno Mars.

AT5 was er natuurlijk ook bij en sprak met al die sterren op de rode loper.