Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Duikvereniging in schok na omkomen duiker op Filipijnen

12 november 2013, 12.43 uur · Aangepast 12 november 2013, 17.39 uur · Foto: Flickr

Bij duikvereniging OJC is geschokt gereageerd op het nieuws dat een van de leden van de vereniging is omgekomen op de Filipijnen.

'We kregen het nieuws gisteren te horen', laat de voorzitter van OJC in een reactie weten. 'De schok binnen de vereniging is enorm'.

De overleden duiker was samen met vier anderen op duikvakantie op het eiland Camanga. Hij kwam om het leven toen orkaan Haiyan over het eiland trok. 'De andere vier leden zijn daar nog. Het contact met hen is heel schaars, maar het zou goed gaan met ze. Ze willen in ieder geval zo snel mogelijk terug naar huis', stelt de voorzitter van OJC. Volgens hem zijn de Filipijnen een populaire duikbestemming voor leden van zijn vereniging. 'Er is elk jaar wel zo'n reis, je kunt er heel mooi duiken, de natuur is heel ongerept'.

Doden
Het officiële dodental van de verwoestingen door orkaan Haiyan op de Filipijnen is maandag opgelopen tot bijna 1800. Het werkelijke aantal doden zal naar verwachting veel hoger liggen. Eind vorige week voorspelden autoriteiten dat er zeker meer dan 10.000 mensen het leven hebben verloren.

Haiyan raasde eind vorige week over zeker zes eilanden en kende windsnelheden van 380 kilometer per uur.