Start van hoofdcontent

Stad

nl

74-jarige man 28 keer in hals en borst gestoken

20 november 2013, 17.49 uur · Aangepast 22 november 2013, 18.00 uur

De 74-jarige man die eind augustus is vermoord in de Hugo de Grootbuurt, zou door zijn eigen 18-jarige zoon 28 keer in zijn borst en hals zijn gestoken. Dat denkt Justitie.

De man werd 28 augustus door hulpdiensten aangetroffen in zijn woning, reanimatie mocht niet meer baten. Als snel bleek hij door een misdrijf om het leven te zijn omgekomen. 

Buurtbewoners hoorden die avond rond half elf gegil en een klap. 'Het was alsof er een zak aardappelen op de grond viel', vertelt eentje. In de buurt is er geschokt gereageerd op de moord. 'Meneer Chahid was een rustige, vriendelijke man. Ik maakte vaak een praatje met hem in de portiek en hielp hem zo nu en dan met formulieren.'

Ook van spanningen in de familie heeft een buurman nooit iets gemerkt. 'Het leek er op dat vader en zoon goed met elkaar overweg konden, ik zag ze wel vaak lopen en het kwam altijd wel vriendschappelijk en famliair over.'

De zoon moet volgende week voor de rechter verschijnen, wellicht dat er dan meer duidelijkheid over het hoe en waarom van de moord komt.