Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ernstige bedreigingen door 'Winterdijkpleingroep'

26 november 2013, 13.51 uur · Aangepast 2 december 2013, 13.02 uur

De groep jeugdige criminelen die de Rivierenbuurt in zijn greep houdt, zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan ernstige bedreigingen.

Eind november van dit jaar brachten, vermoedelijk, leden van de groep onder meer ernstig bedreigende teksten aan op de muur van een buurtcentrum in de Rivierenbuurt. In de teksten, die soms gericht waren tegen enkele jongerenwerkers in de wijk, werd onder meer gedreigd met verkrachting.

Teksten als 'ik verkracht je hele familie' en 'Dodenlijst:', gevolgd door enkele namen, werden op de muur geschreven. Ook stonden er verschillende hakenkruizen op de wand van het centrum.

Hard aanpakken
De groep, die voornamelijk actief is rond de Winterdijkstraat en het aangrenzende plein, werd dinsdag in De Telegraaf al door stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar vergeleken met de beruchte Diamantbuurtgroep. 'Deze groep lijkt op de groep die vroeger voor veel problemen in de Diamantbuurt zorgde. Welzijnswerkers bedreigen is geen kattenpis, daarom gaan wij deze heren net zo hard aanpakken als de Diamantbuurtgroep', stelde Slettenhaar. 

Vanmiddag om 17.00 uur meer in het AT5 Nieuws