Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook bij stadsdeel Zuid vuurwerkbom in brievenbus

2 december 2013, 18.22 uur · Aangepast 3 december 2013, 10.25 uur · Foto: Architectuur.nl

Bij het stadsdeelkantoor in Zuid is ook een brievenbus opgeblazen met een vuurwerkbom. De politie gaat uit van een verband met de vuurwerkbom die bij het jongerencentrum in de Vechtstraat door de brievenbus werd gegooid.

In het stadsdeelkantoor bleek door de klap van het vuurwerk de brievenbus vernield te zien, ook het plafond heeft schade opgelopen. De politie zegt de zaak hoog op te nemen en heeft aangekondigd extra te surveilleren in de buurt van het stadsdeelkantoor en het jongerencentrum.

Bij het jongerencentrum 't Plein in de Rivierenbuurt werd zondagmiddag een vuurwerkbom naar binnen is gegooid. Enkele ramen van het pand zijn door de knal gesneuveld. Een deel van de brievenbus, waarschijnlijk de klep, is door de klap weggeblazen en door een ruit van een tegenovergelegen woning op de derde etage gevlogen. 

Muren beklad met bedreigingen

Het jongerencentrum werd de afgelopen tijd al beklad met leuzen en hakenkruizen, naar aanleiding van deze incidenten zijn er camera's opgehangen. Ook werden ruiten ingegooid en medewerkers bedreigd met de dood, vermoedelijk telkens door dezelfde groep jongens uit de buurt.