Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Ziggo Dome past 'procedures' aan na jointje Miley Cyrus

29 december 2013, 12.16 uur · Aangepast 30 december 2013, 18.19 uur

Na het jointje van Miley Cyrus tijdens de MTV Awards heeft de Ziggo Dome zijn procedures aangepast.

De Amerikaanse superster stak tijdens de show voor een wereldwijd miljoenenpubliek een jointje op. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kondigde aan de Ziggo Dome hierop aan te spreken. Het is namelijk niet de bedoeling dat er gerookt wordt op werkplekken.

Dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden. 'Het is niet meer te achterhalen of er tabak in de joint zat', zegt een woordvoerder van de NVWA. Als er alleen wiet in de joint zat, dan hoeft de NVWA namelijk niet in te grijpen. 'De Ziggo Dome heeft wel de procedures aangepast na het gesprek', zegt de woordvoerder.

Wat die nieuwe procedures zijn? 'We gaan nog nadrukkelijker bezoekers, maar ook het management van de artiest en de artiest zelf wijzen op de regels. Op diverse plekken zijn er extra waarschuwingen', laat de Ziggo Dome aan AT5 weten.

Miley terug in de Ziggo Dome
Miley Cyrus staat op 2 mei opnieuw in de Ziggo Dome. De NVWA stuurt dan niet een controleur. 'Het is aan de Ziggo Dome om haar te waarschuwen, de regels uit te leggen en te vertellen dat NVWA is langsgeweest', zegt de woorvoerder van de NVWA.

Ze legt ook uit waarom de NVWA wel op tabak controleert en niet op wiet. 'Wij zijn een uitvoeringsinstantie, we handhaven de regels. Als men dat anders wil, dan is de politiek aan zet om dat te veranderen.'

Overigens rookte Lady Gaga ook al eens een jointje op het podium van de Ziggo Dome.