Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vier Ajax-supporters neergestoken in Milaan

11 december 2013, 20.33 uur · Aangepast 12 december 2013, 12.25 uur · Foto: Jasper

Vier supporters van Ajax zijn vandaag in Milaan gewond geraakt. Eén supporter zou enkele malen in zijn maag gestoken zijn. Zijn verwondingen zijn ernstig, maar hij zou buiten levensgevaar zijn.

Volgens de NOS hebben alle vier de fans steekwonden opgelopen. Eén van die vier gewonden zou enkele steekwonden in zijn buik hebben opgelopen. Hij is met zware verwondingen afgevoerd naar een ziekenhuis.

Volgens La Repubblica zouden de supporters op zo'n honderd meter van het San Siro stadion zijn aangevallen. De Ajax-fans zouden aanspreekbaar zijn. Dat laat Ajax woensdag weten. Volgens Ajax gaat het om vier gewonde Ajax-supporters. De incidenten zouden hebben plaatsgevonden nabij een metrostation.

Verwarring slachtoffers
Er heerst nog verwarring over het precieze aantal slachtoffers en de aard van hun verwondingen. Verschillende Italiaanse media berichten over het incident. La Gazetta dello Sport heeft het over drie Nederlandse en één Italiaanse gewonde fan.

Volgens Corriere della Serra zijn er in totaal vijf gewonden gevallen. Naast de 3 neergestoken fans, zouden twee anderen klappen op hun hoofd gekregen hebben. Een Italiaanse voorbijganger zou in zijn dij gestoken zijn.

Ooggetuige
Een Nederlandse ooggetuige heeft de zwaargewonde fan zien liggen. 'Hij was zeker twee keer in zijn buik gestoken en verloor veel bloed', vertelt hij. 'Af en toe verloor hij ook zijn bewustzijn. Agenten van de Italiaanse politie hebben zich over hem ontfermd. Het duurde best lang voordat de ambulance arriveerde. Het zag er heel ernstig uit.'

Politie
Een woordvoerder van de politie verklaarde tegenover persbureau Reuters dat de persoon met verwondingen in de maagstreek er het slechtst aan toe was. 'Maar voor zover we nu kunnen overzien, is het niet levensbedreigend', zo werd verder gemeld. Anderen zouden gewond zijn geraakt aan been en achterwerk.

Demonstratie
Reeds in de middag raakten enkele supporters van Ajax slaags toen een demonstratie van een deel van de weg blokkeerde.

Ruim tien supporters die in een bus zaten die in het verkeer was vastgelopen, belaagden betogers, waarbij een Italiaan lichtgewond raakte, meldden plaatselijke media.

De betogers die het verkeer hinderen, horen bij de Forconi, de Hooivorken(-beweging). Het gaat om een golf van protest tegen de bezuinigingen bij de overheid die op Sicilië is ontstaan en zich uitbreidt over heel het land.