Stad

NL
V

Van der Laan wil coffeeshop in Berlijn

12 december 2013, 22.39 uur · Aangepast 13 december 2013, 17.41 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft tijdens een bezoek aan Berlijn laten weten voor de opening van een coffeeshop in die stad te zijn. Sterker nog: het verbaast hem dat onze oosterburen nog geen shops hebben.

Die uitspraken deed Van der Laan woensdag, tijdens een bezoek aan Klaus Wowereit, de burgemeester van Berlijn. De burgemeesters spraken elkaar over zaken als grootstedelijke problematiek, buurtmanagment en  elektronische mobiliteit. 

Bij de Nederlandse ambassade in Duitsland sprak Van der Laan met een aantal journalisten. Eén van hen stelde de vraag of de burgemeester voorstander is van de komst van een coffeeshop in het Görlitzer Park in Berlijn. Momenteel wordt onderzocht of het wenselijk is daar een shop te openen. Van der Laan reageerde positief op het plan en was verbaasd dat er nog geen coffeeshops zijn in een grote stad als Berlijn.

Volgens Van der Laan kan de kwaliteit van de wiet beter gecontroleerd worden en kan er beter toezicht gehouden worden als de verkoop van wiet gedoogd wordt. Toch had de burgemeester ook een waarschuwing en advies: 'als er één coffeeshop geopend wordt, dan zullen er meer volgen. Kom anders een keer kijken hoe wij dat in Amsterdam geregeld hebben.'