112

Zwaargewonde fietser Stadhouderskade uit gevarenzone

15 december 2013, 11.22 uur · Aangepast 18 december 2013, 13.50 uur · Foto: Martin Damen

Whatsapp

De fietser die vrijdagnacht op de Stadhouderskade zwaargewond raakte, is uit de kritieke fase. Dat meldt zijn vrouw op Twitter.

Mijn man is uit de kritieke fase, hij is opnieuw onderzocht en het gaat onder de omstandigheden wonderwel dank voor alle lieve berichten!

— Roos Wouters (@rooswouters) 15 december 2013

De man kwam met zijn hoofd op de weg terecht nadat een toerist uit een taxibusje was gestapt. Het slachtoffer fietste op de Stadhouderskade toen de toerist plots de taxideur opende. De fietser botste tegen de deur aan en viel. Hij verloor het bewustzijn en werd met een schedelbasisfractuur en een kleine hersenbloeding naar het ziekenhuis gebracht.

Taxichauffeur
De toerist is door de politie verhoord. Het taxibusje is na de aanrijding weggereden. De politie is naar de chauffeur op zoek voor een verhoor.

Camerabeelden
De politie gaat de camerabeelden van de plek van het ongeval opvragen om zo achter het kenteken van de taxi te komen. Een woordvoerder benadrukt dat de taxichauffeur wordt gezien als getuige en niet als verdachte.

Bekende in tv-wereld
Het slachtoffer is een bekende in de tv-wereld. Hij is onder andere de producer bij Pauw & Witteman. Jeroen Pauw riep zaterdag via Twitter getuigen op om zich bij de echtgenote van het slachtoffer te melden.

Onze producer is aangereden, de man van @rooswouters wie wat gezien heeft laat het haar alsjeblieft weten #taxi http://t.co/OW81GdW3hl

— Jeroen Pauw (@JeroenPauw1) 14 december 2013
Whatsapp