Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pin-slachtoffer krijgt slechts een kwart terug

16 december 2013, 17.50 uur · Aangepast 21 december 2013, 16.26 uur

Ze is er kapot van, de 24-jarige Lonneke van Leeuwen. Eind oktober werd met een slinkse wisseltruc haar pinpas gestolen, waarna de dieven al haar spaargeld buit maakten.

En daarmee verloor ze in één klap 54.000 euro, een bedrag dat ze door te werken en weinig geld uit te geven vanaf haar veertiende bij elkaar had gespaard. Het was bedoeld als inleg voor een huis. Maar op 29 oktober werd die droom ruw verstoord.

Lonneke staat bij een parkeerautomaat op de Bos en Lommerweg, als een toerist haar aanspreekt. De man vraagt haar in ruil voor contant geld een kaartje voor hem te kopen. Terwijl Lonneke dit aan het doen is, wordt ze door een handlanger van de man afgeleid. Een paar dagen later komt ze erachter dat de pinpas in haar portemonee niet van haar is. Het geld, dat op een spaarrekening stond, is ze dan al kwijt. 

Kwart terug

De politie heeft beelden verspreid van de vermoedelijke dader. Die zijn ook in ons programma Bureau 020 te zien geweest. Naar aanleiding van die actie is inmiddels 5000 euro terug gestort op de rekening. 50.000 euro ontbreekt nog. De Rabobank heeft inmiddels aangeboden om een kwart van dat geldbedrag terug te betalen. Ze krijgt niet het hele bedrag terug, omdat ze haar pincode niet afschermde.

Lonneke heeft het aanbod van de bank geaccepteerd. Ze is blij met het gebaar, maar treurt natuurlijk om de rest van het bedrag. Het verbaast haar dat de dieven zo makkelijk bij haar spaarrekening konden komen. Haar hoop is nu gevestigd op de politie: als de daders aangehouden worden, dan is er kans dat ze haar spaargeld weer terugkrijgt.