Start van hoofdcontent

Stad

nl

KNVB wil Amsterdam als speelstad voor EK 2020

16 december 2013, 20.13 uur · Aangepast 17 december 2013, 10.17 uur

De KNVB heeft besloten zich officieel kandidaat te stellen voor de organisatie van vier wedstrijden in het EK van 2020. Daarbij zal Amsterdam gepresenteerd worden als speelstad.

Het EK 2020 zal als het aan de Europese Voetbalbond UEFA ligt, in 13 Europese landen worden afgewerkt. De KNVB wil dat alle vier de 'Nederlandse' wedstrijden worden gespeeld in Amsterdam. Daarbij zet de voetbalbond in op drie groepsduels en een achtste finale.

De voetbalbond had in september al zijn interesse kenbaar gemaakt bij de UEFA. Maandag tijdens de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist werd toestemming gegeven een bidbook te maken. Dat moet uiterlijk 25 april 2014 worden ingeleverd. Een projectgroep doet de komende maanden het voorbereidende werk in overleg met vertegenwoordigers van het ministerie van VWS, de stad Amsterdam, de ArenA en Schiphol.

Het bondsbestuur kreeg eveneens toestemming zich kandidaat te stellen voor het EK van 2017 voor vrouwen. Aan dat titeltoernooi doen voor het eerst 16 landen mee.