Start van hoofdcontent
nl

'Geile Gerrit' zoekt zijn heil bij de kerk

17 december 2013, 08.48 uur · Aangepast 17 december 2013, 20.47 uur

Na met 750 mannen het bed te hebben gedeeld, zoekt Geile Gerrit nu zijn geluk in de kerk.

Gerrit Beljaards deed mee aan de realityprogramma's X Cherso en Wie Trouwt Mijn Zoon?. Sinds deze maand woont hij in Oud-Zuid en de grote stad lijkt hem juist iets rustiger gemaakt te hebben.

'Ik zat al sinds december in een dip, was zo down door alle ellende, dat ik mijn heil bij de kerk heb gezocht', vertelt hij aan AT5. Gerrit hoopt innerlijke rust te kunnen vinden met gezang en gebed. Gisteravond ging hij voor het eerst naar een dienst. 'Ik moet zeggen dat ik het maar net droog wist te houden, het was zo gigantische mooi.'

Ying en yang
De dienst die Gerrit gisteren bezocht was een Taizé-viering. Dat is een meditatieve dienst zonder preken, precies zoals die wordt beleefd in het oecumenische klooster in het Franse Taizé waar honderden tot duizenden jongeren wekelijks komen voor een stukje bezinning.

'Ik ben nu van plan vaker te gaan', zegt Gerrit. 'Ik heb in mijn drukke bestaan echt zo af en toe een rustmoment nodig. Ik was geraakt door de prachtige zang het kruis en de afbeelding van de Heer... Ik was altijd al erg spiritueel ik zie dit als een nieuw hoofdstuk in mijn leven, beetje ying en yang', aldus Gerrit.