Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsbestuur kiest voor hybride en elektrische dienstauto

18 december 2013, 08.48 uur · Aangepast 20 december 2013, 01.23 uur · Foto: Edsel L

Het stadsbestuur heeft voor nieuwe dienstauto's gekozen dat schrijft wethouder Carolien Gehrels. De gemeente heeft opnieuw voor auto's van BMW gekozen, met uitzondering van één wagen, dat wordt een elektrische Tesla.

De leasecontracten van de oude BMW's zijn afgelopen en volgens Gehrels worden de zes jaar oude auto's daarom te duur om in te rijden, zo schrijft De Telegraaf. De gemeentelijke chauffeurs hebben een week lang auto's getest en daarbij kozen ze allemaal voor de BMW.

Bijzonder is wel dat er gekozen is voor hybridevarianten, waardoor de gemeente hoopt de uitstoot van hun tripjes te beperken. Dat betekent overigens niet dat de wagens inleveren op snelheid. Een hybride BMW limousine haalt met gemak 250 kilometer per uur.

Sinds 2013 heeft de gemeente nog maar zes dienstauto's en dat blijft voorlopig ook zo. Het zou volgens Gehrels niet haalbaar zijn om het aantal nog verder terug te schroeven. De zes auto's  kosten ongeveer 114.000 euro per jaar. Daar komen de kosten van de chauffeurs nog bij.