Start van hoofdcontent

Stad

nl

Betaal je advocaat met een 'onbegrijpelijk hip dingetje'

7 januari 2014, 18.29 uur · Aangepast 10 januari 2014, 17.39 uur

Je vindt ze niet in je portemonnee, maar je kunt er toch echt mee betalen: de Bitcoin. Dit digitale betaalmiddel wordt steeds populairder. In de stad kun je er inmiddels een Thaise maaltijd van kopen of zelfs een advocaat betalen.

Juristenkantoor Van Maas Legal Department is één van de plekken waar je inmiddels met je Bitcoin terechtkunt. Niet dat het écht storm loopt, maar toch ziet Jack van Maas van het kantoor wel toekomst in de digitale munt.

'Het is écht een uitstekend alternatief voor het huidige financiële systeem. En het hoeft niet eens per se de Bitcoin te zijn, maar een digitaal betaalsysteem moet er natuurlijk zijn'.

Hype
Toch staat nog niet iedereen te juichen om het Bitcoin-gedachtegoed.  Econoom Mathijs Bouman is wat sceptischer bijvoorbeeld. 
'Het is heel digitaal, we snappen het niet. Er is een soort vage Japanner, die misschien helemaal geen Japanner is, die het bedacht heeft... Het is een soort wonder, hip, dingetje en het is leuk om het over te hebben. Er zit wel een economische basis onder die interessant is, maar verder is het vooral een hype.'