Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie vond verdachte moord prostituee door tip snorder

9 januari 2014, 15.36 uur · Aangepast 3 december 2015, 13.05 uur

Onder meer door een getuigenverklaring van een snorder slaagde de politie er vorig jaar in een verdachte op te pakken van de moord op een prostituee in Bos en Lommer.

De 32-jarige Jordan J. wordt er van verdacht in september vorig jaar een 22-jarige prostituee te hebben omgebracht en daarna haar huis in brand te hebben gestoken. In oktober pakte de politie J. op.

'De politie kwam hem op het spoor omdat het slachtoffer al eerder had aangegeven door haar ex-vriend (J. red.) te zijn verkracht en mishandeld', stelt Gabrielle Hoppenbrouwers van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. 'We ontdekten toen na het uitlezen van zijn telefoongegevens dat hij op de bewuste avond in de buurt van het huis van het slachtoffer is geweest'.

Daarnaast kwam het OM met een getuige op de proppen. 'De bestuurder van een snorder heeft verklaard hem die avond in de buurt van het huis te hebben afgezet en ook weer te hebben opgepikt', aldus het OM. 

Ontkenning
J. ontkende donderdag in de rechtszaal verantwoordelijk te zijn voor de gewelddadige dood van de vrouw. Ook ontkent hij brandstichting in de woning.

Behalve van moord of doodslag beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) J. ook van mishandeling en verkrachting van de vrouw. J. heeft wel toegegeven op de bewuste nacht in de woning van het slachtoffer te zijn geweest. 

Jeroen Dikker