Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wethouder Hilhorst krijgt knal voor kop in tram

25 januari 2014, 18.14 uur · Aangepast 27 januari 2014, 20.35 uur

Wethouder Pieter Hilhorst is zaterdagmiddag tegen zijn hoofd geslagen toen hij naar eigen zeggen twee vrouwen wilde beschermen. De schrijft de politicus op Twitter.

In tram 7 wilde Hilhorst twee vrouwen beschermen die volgens de wethouder racistisch werden uitgescholden. Daarop kreeg de politicus een 'knal voor zijn kop'.

Hilhorst: 'De twee dames, van volgens mij Marokkaanse afkomst, kwamen de tram in. Een man die ook de tram instapte riep tegen ze "ga naar je eigen land, ik ben hier geboren". Ik ging ertussen staan en probeerde de man te kalmeren.' De man vroeg de wethouder hierop of hij pastoor was.

Met andere passagiers heeft hij uiteindelijk de man uit de tram gezet. 'Daar ben ik blij om. De rest van de volle tram keek alleen toe.' De wethouder heeft aan het voorval alleen een dikke lip overgehouden en wilde aanvankelijk geen aangifte doen. Later op de avond besloot hij, samen met de twee gediscrimineerde dames, toch naar de politie te stappen.

AT5 zoekt getuigen van het incident. Mensen die het voorval hebben gezien kunnen e-mailen naar [email protected].

In tram 7 heb ik 2 dames die racistisch werden uitgescholden beschermd. Kreeg knal voor mijn kop. met andere pasagiers vent tram uit gezet.

— Pieter Hilhorst (@Pieterhilhorst) January 25, 2014

Met de 2 dames uit de tram naar poiltie gegaan. Afspraak gemaakt voor aangifte. Politie had al melding ontvangen met signalement van dader.

— Pieter Hilhorst (@Pieterhilhorst) January 25, 2014