Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vijf jaar geëist tegen Braziliaanse slavendrijfster

27 januari 2014, 15.40 uur · Aangepast 27 januari 2014, 23.12 uur

Tegen de 40-jarige Braziliaanse Gersina B.C. heeft het Openbaar Ministerie maandag 5 jaar gevangenisstraf geëist, wegens uitbuiting en ernstige mishandeling van twee Braziliaanse meisjes.

De vrouw lokte het tweetal onder valse voorwendselen naar Nederland om hen vervolgens, in een woning in Geuzenveld, als slavinnen in het huishouden te exploiteren. De twee slachtoffers hebben verklaard dat zij soms tot 14 uur per dag als slavin in het huishouden van B.C. moesten werken. 

'Moderne Assepoesters', zo omschreef officier van justitie Jolanda de Boer de beide slachtoffers. Zij dachten dat ze een opleiding konden gaan volgen. Daar bleek niets van waar.

In plaats daarvan werden ze in het huishouden van Gersina B.C. lange dagen aan het werk gezet. Mishandelingen waren vrijwel aan de orde van de dag. Een van de meisjes kreeg een keer heet water over haar borst gegoten.

De twee slachtoffers hebben eerder verklaringen afgelegd voor de rechtbank.Tegen B.C.'s (ex-)partner Alex C. eiste De Boer negen maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 180 uur.