Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Spelersmakelaar Peter R. de Vries wacht op eerste cliënten

30 januari 2014, 11.18 uur · Aangepast 7 februari 2014, 11.29 uur

Peter R. de Vries gaat aan de slag als spelersmakelaar. Samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer begint hij in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement bv.

De misdaadjournalist heeft dit vandaag bekendgemaakt. Het kantoor gaat zich richten op de begeleiding van professionele sporters, met name voetballers, bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding.

Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 met goed gevolg het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd en beschikken over de vereiste papieren. 'We hebben het ook stil gehouden tot we deze papieren gehaald hadden. Piet Keizer heeft deze licentie niet, hij zal zich richten op het scouten en begeleiden van spelers.'

Verrassende stap
De Vries zegt zich te kunnen voorstellen dat deze stap voor velen een verrassing is. 'Maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik al 40 jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben', aldus De Vries.

'We beginnen eerst klein. We verwachten niet er de komende tijd superdruk mee te zijn, dit vergt tijd.' Wie de eerste voetbalspelers zijn die door Keizer en De Vries begeleid worden, weet De Vries zelf ook nog niet.

'We zullen ons niet alleen op de Eredivisie richten, het hangt er vanaf wat iemand kan. We hebben wel al sporters en spelers op het oog. De vraag is of zij met smart zaten te wachten tot wij ons bureau gingen beginnen.'