112

31-jarige man doodgeschoten in de Den Helderstraat

31 januari 2014, 09.50 uur · Aangepast 1 februari 2014, 23.56 uur · Foto: Twitter / @AhmedMarcouch

Whatsapp

Een 31-jarige man uit Amsterdam is vanochtend doodgeschoten toen hij in zijn auto zat. Dat gebeurde in de Den Helderstraat in Noord.

UPDATE 14.55 uur: 
De identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend. Het gaat om de 31-jarige oud-kickbokser Tarik El Idrissi.

Meerdere getuigen hoorden rond 7.45 uur meerdere schoten. Ambulancepersoneel kon niets meer voor de man doen.

De politie doet onderzoek naar de moord. De straat is afgezet. Een woordvoerder kan behalve de leeftijd en woonplaats van de man niet meer over zijn identiteit vertellen. 'Hij komt voor in de systemen, maar niet voor noemenswaardige incidenten en geen zware delicten', zegt een woordvoerder.

Liquidatie
Volgens buurtbewoners moet het wel om een liquidatie gaan. Een getuige stond met zijn kinderen voor het raam en zag het allemaal gebeuren. Het slachtoffer liep naar buiten, stapte in zijn auto en op dat moment kwam er een grijze Volkswagen aanrijden.

Uit de Volkswagen stapte een man die naar de auto van het slachtoffer liep en vier tot vijf keer schoot. De getuige besloot toen met zijn kinderen weg te duiken en belde de politie. Op verzoek van de meldkamer ging hij even later weer kijken. Toen zag hij het slachtoffer zwaargewond in zijn auto zitten met het portier open.

Uitgebrande auto
Na de schietpartij werd vlakbij in de Hilverbeekstraat een uitgebrande auto gevonden. Vermoedelijk de vluchtwagen van de schutters. 

Nieuwendam 020 opgeschrikt door schietpartij vanochtend. De buurt is afgelopen jaren erg verloedert en verpauperd pic.twitter.com/USYDVoZ6Wq

— Ahmed Marcouch (@ahmedmarcouch) January 31, 2014
Whatsapp