Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kranten lovend over 'Ramses Shaffy' Wiebes

4 februari 2014, 09.03 uur · Aangepast 4 februari 2014, 15.41 uur

Hij mag dan officieel nog niet vertrokken zijn, in de meeste ochtendkranten wordt dinsdag al uitgebreid afscheid genomen van wethouder Eric Wiebes.

'Wonderboy wordt in Amsterdam gemist', kopt De Telegraaf bijvoorbeeld. De krant omschrijft het op handen zijnde vertrek van Wiebes bij monde van D66-voorman Jan Paternotte verder als 'een logische stap'. 

Ramses Shaffy
In een uitgebreid profiel omschrijft de Volkskrant Wiebes dinsdag als 'de Ramses Shaffy van de VVD'. 'Grappig, authentiek, opgewekt, optimistisch en apart', wordt hij volgens de krant genoemd. Maar ook zijn gekke beeldspraken springen volgens de Volkskrant in het oog. Zo noemde hij de Oostlijn ooit 'een bitch die moet worden getemd'.

Belastingdienst
Volgens het AD kan de Belastingdienst 'zijn borst nat maken', omdat Wiebes, en dit benadrukken eigenlijk alle kranten, constant op zoek is naar 'het maximale effect per euro'. 

'Ik haat linten knippen' 
NRC Next tot slot. De krant zet Wiebes neer als een vakkundig analyticus die weinig opheeft met ceremonie. Getuige deze quote die de krant opduikelde: 'Ik heb niets met een speech voor ambtenaren waar een foto van wordt gemaakt of met het doorknippen van een lint. Ik haat linten knippen. Wordt daar één Amsterdammer beter van?'