Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alternatieve leefgemeenschap Zuidoost demonstreert tegen nucleaire top

12 februari 2014, 21.58 uur · Aangepast 14 februari 2014, 22.59 uur · Foto: Flickr: Garcia

Een alternatieve leefgemeenschap in Zuidoost, het Jeannette Noëlhuis, heeft opgeroepen tot een demonstratie tijdens de nucleaire top die eind maart in Den Haag wordt gehouden.

Dat laat de Haagse politie weten. De organisator heeft de demonstratie aangemeld bij de gemeente, zoals verplicht is in Nederland.

De groepering wil van station Den Haag CS naar de top lopen om de wereldleiders een brief te kunnen aanbieden. 'Wij verzoeken een ieder die mee wil doen om niet te schreeuwen, schelden of duwen tegen de agenten en soldaten die ons mogelijk de weg versperren', schrijven ze.

De Nuclear Security Summit is op 24 en 25 maart. Bijna 60 wereldleiders praten in het World Forum in Den Haag over nucleaire veiligheid. Het wordt de grootste top die ooit in Nederland is gehouden. Onder de deelnemers is de Amerikaanse president Barack Obama.

Tijdens de top wordt  het vliegverkeer boven de Randstad aan banden gelegd. De Polderbaan van Schiphol wordt tijdelijk een parkeerplaats voor de vliegtuigen van de hoge gasten. De snelweg van Schiphol naar Den Haag wordt geheel of gedeeltelijk afgesloten.