Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dertien arrestaties bij politieactie rond spyshop in West

18 februari 2014, 12.02 uur · Aangepast 20 februari 2014, 12.15 uur

Bij een grote actie rond een winkel aan de Admiraal de Ruijterweg zijn dinsdagochtend dertien personen aangehouden.

De zeven hoofdverdachten, mannen in de leeftijd van 21 tot 52 jaar, zijn door arrestatieteams aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij wapenhandel. 

Bij zoekingen op diverse plaatsen in Amsterdam maar ook in Hoofddorp en Den Ilp trof de politie meerdere automatische vuurwapens, stroomstootwapens, munitie, pepperspray en jammers aan. Bij de zoekingen waren ook specialistische zoekteams van Defensie betrokken.

De zaak kwam aan het licht door binnengekomen informatie dat de spyshop aan de Admiraal de Ruijterweg niet alleen spionage-apparatuur, maar ook wapens zou verhandelen. Nader onderzoek wees uit dat de winkel de onderwereld van allerlei verboden technische middelen voorziet. 

Ook inval in Noord
Vanochtend zette de politie de winkel in West af met zwarte schermen voor onderzoek. Ook een naastgelegen pand op de hoek met de Chasséstraat werd afgezet voor onderzoek. Eerder vanochtend viel een arrestatieteam al een woning binnen in Noord. Daar is de eigenaar van de spyshop gearresteerd, het gaat om de 39-jarige Farah el O.

De politie zegt dat het onderzoek verder zal gaan, meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Roul