Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderd boze buurtbewoners bij hoorzitting Singelgrachtgarage

21 februari 2014, 10.30 uur · Aangepast 23 februari 2014, 10.45 uur

Al jaren wordt er gesteggeld over de komst van een parkeergarage aan de Singelgracht. Zo'n honderd boze buurtbewoners kwamen donderdagavond naar een hoorzitting van het stadsdeel. Fors meer dan de achttien mensen die zich hadden aangemeld.

'Mijn bezwaar is dat er weer een stukje groen in de stad, kostbaar groen, wordt opgeofferd voor een parkeergarage. En dat van alle varianten die zijn bedacht, dat er dan dat stukje wordt gekozen waar oude monumentale bomen staan', aldus een boze buurtbewoner.

In de zomer van 2010 werd er nog een referendum gehouden over de komst van de garage. Daaruit bleek toen dat de voorstanders met een nipte meerderheid wonnen. De tegenstanders hebben het gevoel dat er niet naar hen wordt geluisterd.

'Dit is ook zo een geënsceneerde aangelegenheid. Het feit dat er maar achttien plaatsen zijn. Zo loopt dat hele traject al. Het is bijna een staaltje van ganzenleverpolitiek. Je pakt een vent beet en je douwt het door zijn strot heen', zegt een boze buurtgenoot.

'We kunnen wel bezwaar maken, maar er wordt niet geluisterd. Ze gaan gewoon door. Daar gaat het om. Er wordt niet naar ons geluisterd, al zes of zeven jaar niet.'