Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijenkorf gooit onschuldige klant achter slot en grendel

23 februari 2014, 17.01 uur · Aangepast 25 februari 2014, 17.15 uur

De beveiliging van de Bijenkorf heeft vorige week onterecht een klant opgesloten en zijn identiteitsbewijs afgepakt.

Het overkwam de Bulgaarse kostuumontwerper Vasco Dimitrov. Afgelopen dinsdag was hij in het warenhuis cadeaus aan het uitzoeken voor zijn familie. Opeens werd hij staande gehouden door een beveiliger.

Dimitrov moest mee naar catacomben van de Bijenkorf. Daar werd hij zelf gefouilleerd en zijn tas gecontroleerd. Er bleek niets in te zitten. Toch werd Dimitrov vervolgens opgesloten in een soort cel. Bovendien werd zijn identiteitsbewijs afgepakt.

112
Niet wetend hoe lang hij vast zou zitten, belde Dimitrov twee keer met 112. Daar werd onverschillig gereageerd en er kwam ook geen hulp voor de onschuldige man. Na ruim een half uur kwamen de beveiligers pas terug met de mededeling dat Dimitrov kon gaan.

Dimitrov heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld en gaat een procedure starten tegen de Bijenkorf.

Reactie Bijenkorf
Een woordvoerder van de Bijenkorf geeft toe dat er fouten zijn gemaakt. 'De security zag op de camerabewaking dat er sprake was van verdacht gedrag. Op basis daarvan moest de man mee naar beneden. Wat vervolgens niet goed is gegaan, is dat toen er geconstateerd werd dat hij niets bij zich had dat op diefstal wees, hem toch gevraagd is plaats te nemen terwijl de security nogmaals de beelden bekeek', laat de woordvoerder weten.

Ook met het identiteitsbewijs werd een fout gemaakt. 'Die vragen we alleen als er een aangifteformulier ingevuld moet worden, maar nu is het onterecht afgenomen of ingekeken', aldus de woordvoerder. De Bijenkorf wil graag in contact komen met Dimitrov om excuses te maken.