Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woonwagenbewoners niet blij met nieuwe plek Noord

26 februari 2014, 18.55 uur · Aangepast 28 februari 2014, 19.00 uur

Het woonwagenkamp op de Vredenhofweg in West moet wijken voor het Foodcenter. De bewoners, voornamelijk kermisexploitanten, krijgen ruimte op voormalig sportpark De Melkweg in Noord. Maar de gedwongen verhuizing zorgt voor onvrede onder de bewoners.

De nieuwe plek in Noord is voor vele bewoners namelijk te klein. Zo biedt het terrein geen ruimte om de kermiswagens van de bewoners te stallen en te onderhouden.

'Op het nieuwe terrein is er geen ruimte gecreerd voor actieve kermisexploitanten. Die hebben iets meer ruimte nodig omdat ze in woonwagencombinaties wonen die af en aan rijden. We hebben alleen maar een stukje grond nodig met een hekje eromheen, meer niet', legt kermisexploitant Martinus Beekvelt uit.

De woonwagenkampbewoners met een huurcontract krijgen een nieuwe plek in Noord of krijgen een voorrangsplek voor een sociale huurwoning. De bewoners die zo'n contract niet hebben, krijgen dus ook geen nieuwe plek.

'Mijn huis willen ze gewoon definitief slopen. Wij willen graag mee met onze familie. We hebben een cultuur, we willen graag bij elkaar horen. Wij zijn eenheid, we hebben ons werk hier, we zijn kermiskinderen, we horen bij elkaar', vertelt woonwagenbewoner Jacky de Ruiter.