Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Pellè geschorst na elleboog Veltman

3 maart 2014, 14.01 uur · Aangepast 10 maart 2014, 12.16 uur · Foto: Robert Hertel

Feyenoord heeft Graziano Pellè voor twee wedstrijden geschorst vanwege zijn wangedrag van de afgelopen weken. Bovendien moet de aanvaller zijn aanvoerdersband inleveren.

Pellè misdroeg zich vorige week in de catacomben tijdens het duel van Feyenoord met FC Twente. De openbaar aanklager legde hem toen alleen een voorwaardelijke schorsing op. Maar zondag in de ontmoeting met Ajax ging hij opnieuw in de fout en deelde een elleboogstoot uit aan Joël Veltman.

'Pellè is een geweldige voetballer, maar zijn recente gedrag past niet’, aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord. Na zijn optreden zondag voelde de club zich genoodzaakt maatregelen tegen de speler te nemen. Coach Ronald Koeman had dit ook al aangekondigd toen hem naar de elleboogstoot werd gevraagd. Koeman had het zelf niet gezien.

Ook scheidsrechter Björn Kuipers ontging de 'actie'. De verwachting is dat Pellè op basis van de televisiebeelden ook nog zal worden gestraft door de aanklager betaald voetbal. Zeker omdat hij ook nog twee voorwaardelijke straffen bij de tuchtcommissie van de KNVB heeft staan.