Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hengelaars onder druk na de verkiezingen

4 maart 2014, 12.29 uur · Aangepast 4 maart 2014, 15.48 uur

Er zou na de verkiezingen van 19 maart weleens het één en ander kunnen veranderen voor hengelaars.

Dat blijkt uit het eigen kieskompas van de Dierenbescherming waarin de grote lokale partijen hun mening geven over dierenwelzijn. Volgens GroenLinks is de hengelsport 'natuurlijk geen sport', D66 vindt het 'onnodig kwellen van dieren' en de VVD is tegen het gebruik van leefnetten.

Aangezien alleen al deze drie partijen volgens de laatste peiling op een ruime meerderheid kunnen rekenen, is het niet ondenkbaar dat er na 19 maart strenger beleid komt voor hengelaars.

Dierenwinkels verbieden?
Ook thema's als hondenpoep en de plezierjacht komen voorbij in het overzicht. Opvallend is dat veel partijen kritisch tegenover het bestaan van dierenwinkels met levende dieren staan. Zo is D66 er geen voorstander van, maar vindt die partij een verbod te ver gaan.

De PvdA en SP houden de boot een beetje af wanneer het om concrete, nieuwe regelgeving gaat rond dierenwelzijn. Red Amsterdam en Trots op Amsterdam schuwen nieuwe maatregelen niet. Zo vindt Trots op Amsterdam dat Amsterdammers die veroordeeld zijn voor dierenmishandeling, nooit meer een huisdier mogen hebben. Daarvoor wil de partij een database van dierenmishandelaars invoeren.