Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouderenpartij wil gratis iPad voor alle bejaarden

4 maart 2014, 15.38 uur · Aangepast 5 maart 2014, 15.53 uur

Ouderenpartij OMA wil alle 65-plussers in de stad voorzien van een gratis iPad van de gemeente. Lijsttrekker van OMA, David Pinto, ziet het als dé oplossing om ouderen uit hun isolement te halen.

Het Parool schrijft dat Pinto zijn plannen nog niet heeft uitgewerkt. Ook weet hij niet hoeveel 65-plussers er precies in de stad wonen.

Gelukkig wil Pinto niet beschouwd worden als een politicus die vlak voor de verkiezingen stemmen wil trekken met gratis cadeautjes. 'Het is geen cadeautje. De levensverwachting ligt nu rond de 85 jaar. Dat betekent dat ouderen gemiddeld twintig jaar een iPad van 300 euro kunnen gebruiken. Dat is 15 euro per jaar.'

27 miljoen euro
Met hun gemeentelijke iPad kunnen ouderen volgens Pinto de wondere wereld van het internet ontdekken. 'Er gaat een hele nieuwe wereld voor mensen open via internet, waarmee ze de rest van Nederland en ver daar buiten kunnen bereiken', aldus Pinto.

Vorig jaar woonden er 92.500 65-plussers in de stad. Doe dat maal de 300 euro die een iPad kost en je komt uit op een slordige 27 miljoen euro. Pinto heeft nog geen financiering voor zijn plannen.