Start van hoofdcontent

Stad

nl

Protest tegen grootschalig banenverlies Amstelring

4 maart 2014, 16.38 uur · Aangepast 6 maart 2014, 16.45 uur

Ongeveer 30 leden van Abvakabo FNV en werknemers en cliënten van de Amstelring protesteerden vandaag bij woon-zorgcentrum Sint Jacob op de Plantage Middenlaan, tegen een grote bezuinigingsronde bij Amstelring.

De komende twee jaar verliezen ruim 600 medewerkers van de zorginstelling hun baan en moeten er drie tehuizen sluiten. Werknemers vrezen niet alleen voor hun baan, ze zijn ook bang dat ze dadelijk helemaal geen tijd meer hebben om nog echt voor ouderen te kunnen zorgen. 'Al die mensen hier in Amsterdam zitten straks eenzaam te verpieteren op bovenkamertjes en die zijn alleen met hun ziekte', aldus één van de actievoerders.

Door de bezuinigingen van de overheid mogen alleen nog de zware gevallen in een verpleegtehuis. Ouderen met een lichte aandoening moeten thuis blijven wonen, met hulp van de thuiszorg. Zo ontstaat er leegstand in woonzorgcentra en een overschot aan banen. 

18 maart organiseert Abvakabo FNV een grote demonstratie bij de dokwerker. Zorginstelling Amstelring laat in een reactie weten dat het niet om een bezuiniging gaat, maar om een krimp in de zorg die ontstaat door overheidsmaatregelen.