Start van hoofdcontent

Stad

nl

'VVD wil illegale Top-600-crimineel land uitzetten'

5 maart 2014, 09.29 uur · Aangepast 6 maart 2014, 02.05 uur

De VVD wil dat Top-600-criminelen veel harder aangepakt worden. Ook wil de partij dat er meer werk wordt gemaakt van het uitzetten van illegalen die tot de Top-600 behoren.

Daniël van der Ree, raadslid voor de VVD stelt woensdag in De Telegraaf: 'Het verbaast ons ten zeerste dat de vreemdelingenpolitie en de DT&V momenteel geen officiële partner zijn van het Top-600-samenwerkingsverband. Hierbij zijn nota bene 35 organisaties actief betrokken. Wij pleiten er dan ook voor dat deze diensten erbij betrokken worden, zodat men veel meer vat op deze groep criminele vreemdelingen kan krijgen'.

Uit de eerste cijfers van 2014 blijkt dat de Top-600-aanpak nog steeds erg lastig toepasbaar is op criminele illegalen. 'Ik wil van de burgemeester precies weten hoeveel personen van de huidige Top-600 illegale vreemdelingen zijn en wat eraan gedaan wordt om deze groep uit te zetten. Wij moeten alles op alles zetten om deze hardnekkige criminelen van de straat te halen, te houden en zo snel mogelijk naar hun land van herkomst terug te sturen', aldus Van der Ree.

De VVD wil veroordeelde Top-600-illegalen na hun straf zo snel mogelijk laten doorstromen naar vreemdelingenbewaring.