Start van hoofdcontent

Stad

nl

664 handtekeningen tegen megahostel Noord

5 maart 2014, 12.48 uur · Aangepast 7 maart 2014, 13.00 uur

Buurtbewoners van het Groot Lab in Noord, vlakbij het EYE filmmuseum, zijn niet blij met de plannen voor een megahostel in hun wijk. Tijdens de informatieavond gisteren, overhandigden zij een petitie aan burgemeester Van der Laan.

De bewoners verzamelden in totaal 664 handtekeningen. Zij vrezen dat er veel overlast komt van gasten van het hostel. Marcel Oomen van de bewonersvereniging zegt: 'Wij zijn op zich helemaal niet tegen een hostel, we zijn tegen een megahostel. Een paar honderd bedden daar hebben we geen problemen mee, maar 750 en op termijn 1000 dat vinden we te veel'.

Ann Dolan, de woordvoerder van het hostel zegt, ondanks de eerdere bezwaren van buurtbewoners van de Weesperzijde, toch opnieuw verbaasd te zijn. Volgens haar is er een enorm tekort aan hostel-bedden in de stad. 'Ik begrijp dat mensen bezwaren hebben. Het is aan ons om te bewijzen dat we een dergelijk hostel zonder problemen kunnen runnen.'

De bewoners hoepen dat de mondelinge afspraak tussen de gemeente en de uitbaters van het hostel, op papier voorkomen kan worden.