Start van hoofdcontent

Stad

nl

Directie Ambulance Amsterdam stapt niet op

5 maart 2014, 18.54 uur · Aangepast 7 maart 2014, 19.00 uur

Meer dan tweehonderd medewerkers van Ambulance Amsterdam eisen het vertrek van hun directie. De ambulancebroeders zijn bezorgd over de kwaliteit van het materieel en de steeds toenemende werkdruk.

Bovendien duurt het volgens de medewerkers steeds langer voordat het ambulancepersoneel ter plaatse is. Vanmiddag werd een petitie overhandigd aan de raad van toezicht.

Zo'n honderd ambulancemedewerkers waren daarbij aanwezig. Het personeel eist dat de huidige directie vervangen wordt door mensen die meer op samenwerking met de medewerkers zijn gericht. Ook moet er onafhankelijk toezicht komen. Daarnaast wil men dat het materieel en de apparatuur wordt verbeterd en vernieuwd.

Geen vertrek
'Veel mensen hebben de petitie getekend en dit is natuurlijk een uiting van hele serieuze zorg', stelt directielid Jan Pierik.  'Ambulancemedewerkers maken van hun hart geen moordkuil. Als hier iets niet goed gaat, dan hóór je dat. Maar wij zijn overtuigd van onze aanpak'.

De directie stapt dus niet op. Vakbond Abvakabo FNV heeft de directie nu een maand te tijd gegeven om in te gaan op de eisen van de ondertekenaars van de petitie. Daarna volgen mogelijk acties.