Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stembureau CS bijna dicht uit protest

19 maart 2014, 20.16 uur · Aangepast 21 maart 2014, 13.41 uur

Het zag er vanmiddag even naar uit dat het stembureau in Grand Café 1e Klas op het Centraal Station gesloten zou worden.

Een woordvoerder van het restaurant liet weten dat er aanvankelijk plannen waren om het stembureau rond een uur of 17.30 dicht te gooien. 'We willen dit doen als protest tegen de chaotische situatie die hier op CS ontstond tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn', stelde een zegsman. 

Zover kwam het uiteindelijk niet. Na contact tussen de eigenaar van het restaurant en burgemeester Van der Laan werd besloten af te zien van de actie. 'De burgemeester heeft duidelijk gemaakt dat hij (de eigenaar, red.) als beheerder van een stembureau dit bureau tot 21.00 uur open moet houden', stelt een woordvoerder. 'Een eventueel probleem tussen het restaurant en de gemeente gaan we later bespreken'.

Geschil 
Grand Café 1e klas laat in een schriftelijke reactie weten 'in een jarenlange procedure met de gemeente verwikkeld te zijn over de schade die geleden is door de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn. Tussen 2001 en 2010 hebben we een omzetverlies van bijna 7 miljoen euro geleden', aldus het restaurant.

Er is vertrouwen in een goede afloop van het gesprek met de burgemeester. 'Ik ken de burgemeester als iemand die kritisch is en niemand naar de mond praat en daarom geloof ik in een oplossing', stelt eigenaar Mario Brandt.'