Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanaf morgen balkonverbod voor Amsterdammers

21 maart 2014, 09.10 uur · Aangepast 23 maart 2014, 13.02 uur

Bewoners rond het Museumplein krijgen vanaf zondagavond 22.00 uur een balkonverbod.

Pas maandagmiddag om 13.00 uur mogen de balkondeuren weer open, weet De Telegraaf. De speciale verordening die dit verbod oplegt, heeft alles te maken met het bezoek van Barack Obama aan het Rijksmuseum. Ook mogen bewoners rond het Museumplein niet hun raam open zetten of op hun dakterras zitten.

De parkeergarage onder het plein is vanaf zondagavond ook verboden gebied. Ook parkeren in een aantal straten rond het Museumplein mag niet.

Morgen al rond de Dam
Vanwege het bezoek van de Chinese president Xi Jinping morgen, gelden dezelfde maatregelen ook voor bewoners rond de Dam. Maar dan dus morgen al van 13.00 uur tot 23.00 uur.

De verordening geldt ook rond drie hotels: het Novotel (tot en met zondag 15.00 uur), het Hilton Hotel (van zaterdag 18.00 uur tot dinsdag 20.00 uur) en Okura Hotel (zaterdag 7.00 uur tot dinsdag 20.00 uur).

Obama niet te zien
Amsterdammers kunnen de Amerikaanse president Barack Obama niet in het echt zien. Toch zijn er veel voordelen van de nucleaire top, zegt de organisatie zelf. Het voornaamste voordeel is volgens de organisatie 'een veiligere wereld en daarmee een veiliger Nederland'.

a.j.w.teunissen