Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontruiming 't Landje lijkt rustig te verlopen

2 april 2014, 10.43 uur · Aangepast 5 april 2014, 14.48 uur

De stadsnomaden die hun woningen op 't Landje moeten verlaten lijken rustig te vertrekken. Vooralsnog lijkt het er op dat de aanwezige politie niet in hoeft te grijpen.

De rechter besloot gisteren dat de gemeente het terrein mag ontruimen. De bewoners zijn hier niet blij mee en staken gisteravond al een aantal caravans in brand.

Vanmorgen zijn de mensen vooral bezig met het inpakken van hun spullen. De meeste bewoners zijn nog steeds boos maar willen zich niet op laten pakken en vertrekken dus vrijwillig.

Er is vanmorgen aardig wat politie aanwezig bij het terrein langs de A5 in Westpoort maar de agenten hoeven zoals het er nu uitziet niet in te grijpen. De politie is rond 08.45 uur het kamp ingegaan om de bewoners te melden dat ze op moeten schieten.

UPDATE 09.32 uur
De politie is nog steeds in het kamp aanwezig om mensen aan te sporen te vertrekken. Het duurt de agenten eigenlijk te lang. Veel mensen vertrekken rustig maar er zijn ook mensen die erg emotioneel zijn. 

UPDATE 10.22 uur
Even leek het erop dat de politie meerdere personen aanhield. Op het laatste moment besloten de bewoners toch mee te werken en mochten ze gaan.

Sommigen willen niet gaan, mensen zijn emotioneel. Deze vrouw schreeuwt naar de politie: 'ik ga niet!' pic.twitter.com/MMTy2pASAB

— Robin van Hijfte (@robinvanhijfte) April 2, 2014