Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jakhals reageert na ophef: 'Ik probeerde grappig te doen'

12 april 2014, 17.12 uur · Aangepast 14 april 2014, 17.15 uur

De politie gaat onderzoek doen naar aanleiding van het filmpje waarin Jakhals Erik een bierflesje van grote hoogte tegen een rondvaartboot gooit. 'Het is ongelooflijk stom en achteraf helemaal niet grappig.'

Het filmpje zorgde zaterdag voor grote ophef op internet. Directeur Noud van Rooij van vereniging De Zonnebloem, waarvan de rondvaartboot is, liet eerder aan AT5 weten woest te zijn over het incident.

'Domme actie'
'Het was een ontzettend stomme en ondoordachte actie. Ik probeerde grappig te doen. Bij nader inzien bleek het helemaal niet grappig te zijn. Ik ben er zelf ook van geschrokken. Als ik die beelden terugzie denk ik bij mezelf ook van waarom heb ik dat gedaan. Ik heb gebeld met die mensen van die boot en aan hen mijn excuses aangeboden', zegt Dijkstra tegen AT5.

Toen Dijkstra het item zat te monteren zag hij er nog het kwaad niet van in. 'Ik dacht toen dat het nog geestig was en dat dacht een collega van mij ook. Toen het in de uitzending zat dacht ik pas dat het helemaal niet grappig is. Het is eigenlijk belachelijk wat hier is gebeurd.'

Geen aangifte
De directeur van vereniging De Zonnebloem laat weten dat hij afziet van aangifte. Dit omdat de politie al onderzoek doet naar het incident.

Vanavond meer in het AT5 Nieuws om 17.00 uur.

Peter de Neef