Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel wil vrachtwagens in Kalverstraat op vroege zondagmorgen

14 april 2014, 00.05 uur · Aangepast 16 april 2014, 13.54 uur

Bewoners van de Kalverstraat vrezen voor hun zondagsrust. Stadsdeel Centrum heeft namelijk besloten dat vrachtauto's voortaan ook op zondagochtend tussen 7 en 11 uur mogen laden en lossen in de straat.

Nu al komt het af en toe voor dat een bestuurder zijn vrachtwagen de straat in stuurt om een winkel te bevoorraden op de vroege zondagmorgen. Dat zijn de momenten waarop Moshe Alterens, bewoner van de straat, rechtop in zijn bed wakker schiet. En als het aan het stadsdeel ligt, zal dat dus veel vaker gaan gebeuren.

Omdat er geen bomen of planten in de straat groeien, wordt al het geluid tegen de muren weerkaatst. 'De wieltjes van een rolkoffer maken al veel lawaai, laat staan de stalen karren die uit zo'n vrachtwagen komen', zegt Hennie op de Weegh, die ook in de straat woont en nu al wakker ligt van het plan.

Op de Weegh diende dan ook bezwaar in tegen de op poten staande wekservice van stadsdeel Centrum. Op 22 april wordt duidelijk of het definitief gedaan is met de vroege zondagsrust in de Kalverstraat.