Start van hoofdcontent

Stad

nl

Digitale kiosk Blendle officieel gelanceerd

28 april 2014, 23.10 uur · Aangepast 30 april 2014, 23.15 uur

Al voor de officiële lancering had Blendle zo'n twintigduizend gebruikers. Het digitale platform waar mensen journalistieke artikelen per stuk kunnen kopen, ging vandaag officieel van start.

Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping zijn de initiatiefnemers van Blendle en eigenaar van 85 procent van de aandelen. Blankesteijn bedacht het idee en is al vier jaar bezig om van Blendle een succes te maken: 'Ik ben heel naïef dus ik dacht dat het me heel snel ging lukken. Ik heb vier jaar geleden gezegd met een half jaartje is het er'.

Vier jaar later is het dus zover, maar Klöpping geloofde er in het begin nog niet echt in: 'Het was pas het moment dat het niet meer het idee was, maar dat hij daadwerkelijk iets had wat hij kon laten zien dat ik me realiseerde dat ik het ook gebruikte'.

Naast dat je artikelen kan kopen kun je op het digitale platform ook artikelen aanbevelen en delen met vrienden. Bij Jort Kelder zorgde dit voor wat verbazing: 'Ik geloof niet dat ik al een artikel heb gekocht, maar tot mijn verbazing zag ik wel dat ik al veel mensen volg. Maar ik heb nooit een knop ingedrukt om iemand te volgen, dus dat gaat ook automatisch'.

Hoewel het nu al een succes lijkt hoopt Blankesteijn dat er toch meer verdiend gaat worden. Tot nu toe betalen hij en Klöpping de salarissen van de programmeurs zelf en dat 'gaat niet heel lang goed'.