Stad

NL
V

Ondernemers Havengebied tegen komst 'drive-in coffeeshop'

29 april 2014, 09.55 uur · Aangepast 1 mei 2014, 01.49 uur

De ondernemersvereniging in het Westelijk Havengebied is niet blij met de komst van een afhaalvestiging van coffeeshop The Bulldog naar de Coenhavenweg. Zij hebben bezwaar ingediend bij de gemeente.

Aan de Coenhavenweg wil The Bulldog een coffeeshop en een café met een groot terras openen, zo meldt De Telegraaf. De verhuizing is onderdeel van de Pilot Coffeeshops, het proefproject waarmee de gemeente probeert coffeeshops te bewegen uit het centrum van de stad te vertrekken. In ruil voor de coffeeshop in het Westelijk Havengebied zou The Bulldog de vestiging in de Spuistraat sluiten.

Maar de ondernemers in het Westelijk Havengebied zijn boos over de komst van de coffeeshop. Met veel parkeergelegenheid zou The Bulldog in de haven vooral gericht zijn op het afhalen van wiet, zo staat in de aanvraag te lezen.

Maar de coffeeshop maakt het wel degelijk mogelijk om ook ter plekke wiet te consumeren, en daar zitten de nabijgelegen bedrijven niet op te wachten. De ondernemers hebben bij de gemeente laten weten dat zij het niet eens zijn met dit voornemen. De gemeente zal de komende weken een beslissing nemen over de vergunning.