112

NL
V

Fietser en voetganger aangereden door man zonder rijbewijs

5 mei 2014, 22.00 uur · Aangepast 8 mei 2014, 02.04 uur · Foto: Martin Damen

Een automobilist heeft vanavond een fietser en een voetganger aangereden. De fietser is ongedeerd, de voetganger is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht.

De automobilist, een 22-jarige man uit Utrecht, reed rond 18.15 uur over de Van Woustraat richting de Ceintuurbaan. Volgens omstanders reed de automobilist vrij hard. Op dat moment stak net een vrouw op een fiets de rijbaan over vanuit de Rustenburgerstraat. De automobilist probeerde de vrouw te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. De vrouw kwam ten val maar bleef ongedeerd.

Snorscooter
Doordat de automobilist de vrouw probeerde te ontwijken raakte hij van de rijbaan. De auto schoot de stoep op en raakte een paal en een voetganger.

De voetganger raakte ernstig gewond bij de aanrijding. Politie, ambulancepersoneel en een mobiel medisch traumateam kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De man is in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen.

Onderzoek
De automobilist is aangehouden. De Verkeers Ongevallen Analyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of beeldmateriaal hebben zich te melden.

Update 20.44 uur
In eerste instantie bestond verwarring over de zwaargewonde man. De politie sprak van een man op een snorscooter. Later werd duidelijk dat de man niet de bestuurder van de snorscooter was. De snorscooter stond geparkeerd op de Van Woustraat en de man liep naast het voertuig op het moment dat hij werd aangereden. 

De automoblist blijkt geen rijbewijs te hebben.