Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Paternotte: 'Geen verdubbeling tarief parkeervergunningen'

7 mei 2014, 00.58 uur · Aangepast 9 mei 2014, 10.39 uur

Volgens D66-leider Jan Paternotte zal het tarief voor parkeervergunningen in het nieuwe akkoord waarschijnlijk wel omhoog gaan, maar niet worden verdubbeld. Dat zei hij voor aanvang van onderhandelingen met GroenLinks en VVD bij hockeyclub Athena in Oost.

D66 en GroenLinks spraken eerder met elkaar af om de kosten van een parkeervergunning fors te verhogen. In sommige gevallen zou het tarief bijna verdubbelen. 'Of de VVD het daarmee eens is, het zou kunnen dat we daar een compromis over moeten sluiten, maar dat maken we bekend zodra er een akkoord ligt', aldus Paternotte.

Eric van den Burg (VVD) wil niets kwijt over de onderhandelingen en zegt desgevraagd dat het hem stug lijkt dat Paternotte een dergelijke uitspraak heeft gedaan. 'Ik doe geen enkele mededeling over wat er wel en niet van tafel is. We gaan voorlopig eerst met elkaar spreken en dan spreken we met u over de inhoud.'

Het zal waarschijnlijk nog enkele dagen duren voordat partijen D66, GroenLinks en VVD er met elkaar uit zijn, maar de sfeer aan de onderhandelingstafel is optimistisch. 'Je gaat onderhandelen om er uit te komen. We hebben nog wel wat moeilijke onderwerpen die we moeten tackelen, dus we zullen het zien', zegt Rutger Groot Wassink van GroenLinks.