Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kringloopwinkel op de fles na plaatsing betonblokken

7 mei 2014, 09.35 uur · Aangepast 9 mei 2014, 09.45 uur

De eigenaar van Kringloopwinkel Mevius zit met zijn handen in het haar. Voor zijn zaak aan de Havenstraat loopt een antiek tramspoor en om dat te beschermen plaatste de gemeente er enorme betonblokken omheen.

De rails zijn zo beschermd, maar de klanten van de kringloopwinkel kunnen hun auto nu nergens meer kwijt. 'De mensen zullen misschien wel denken dat ze in Bananasplit zitten', verzucht eigenaar Gideon Italiaander. 'Er staat hier dat je alleen in de vakken mag parkeren, maar die vakken zijn gebarricadeerd met enorme betonblokken.'

En dus kunnen klanten nergens meer parkeren en blijven ze weg. De omzetderving is hierdoor zo groot, dat Italiaander heeft moeten besluiten zijn zaak op te doeken. 'Toen deze blokken niet geplaatst waren stond het hier vol auto's. Nu is het hier een dooie bedoeling. Ik heb zeven man in dienst, maar daar zijn de ontslagvergoedingen inmiddels voor aangevraagd. Ik heb nog twee maanden nodig om m'n zaak leeg te verkopen, maar daarna is het afgelopen en sluit ik de boel'.