Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Niks geen criminelen, wij willen gewoon lekker motorrijden'

10 mei 2014, 18.59 uur · Aangepast 12 mei 2014, 19.00 uur

Zo'n driehonderd motorliefhebbers hebben zich vandaag ondanks de regen in het leer gehesen om een statement te maken tegen het negatieve imago waar de motorclubs onder te lijden hebben.

We willen laten zien dat je met motorrijders op pad kan gaan zonder dat er wat gebeurt, en we zijn tegen het aflasten van alle Harley-evenementen de laatste tijd', zegt één van de deelnemers van Join the Caravan.

Want ingegeven door spanningen in de motorwereld, worden die evenementen de laatste tijd vaak afgelast uit angst voor ongeregeldheden tussen leden van clubs als Satudarah, de Hells Angels en No Surrender.

De vandaag verzamelde motorfans vinden dat ze daardoor ten onrechte een stempel opgedrukt krijgen. 'We zijn een stel mannen van vijftig-plus. En wij zijn een gevaar voor de samenleving? Hou toch op!', zegt een grijze motormuis. 'Wij willen gewoon lekker motorrijden.'

En weer of geen weer, de bonte karavaan motorrijders vertrok gewoon voor hun rit door Noord-Holland. Voor zover bekend is de rit in vrede en goede orde verlopen.