Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie had Rick Halman weken voor moord al in vizier

22 mei 2014, 13.31 uur · Aangepast 23 mei 2014, 09.37 uur

De politie wist al weken voor de moord op Bilal Oulad L’Hadj, dat dader Rick Halman volop genoemd werd als moordenaar van Sven Westendorp.

Rick Halman schoot op 29 oktober 2011 de 24-jarige L’Hadj dood en werd daarvoor veroordeeld tot zestien jaar cel. Ook wordt Halman verdacht van het neerschieten van Sven Westendorp op 12 augustus van dat jaar.

In Panorama staat deze week een uitgebreid verhaal over de moord op Westendorp. Uit het verhaal blijkt dat de politie al snel Halman op het oog had als dader van deze moord. Op 4 oktober 2011 meldde zich zelfs een bijzondere getuige. Desiré, de vriendin van Halman en moeder van zijn kinderen, vertelde bij de politie dat haar vriend waarschijnlijk de moordenaar van Westendorp was, zo schrijft het blad.

Mini-uzi
Desiré verklaarde hoe Halman haar had mishandeld toen ze hem naar de moord vroeg. Ook vertelde ze dat hij een mini-uzi op zak had. ‘Ik vind het gewoon echt allemaal niet normaal. Ik snap ook eigenlijk niet dat hij nog niet is opgepakt’, zei Desiré in het verhoor bij de politie.

Ondanks meerdere verklaringen tegen Halman, waaronder die van Desiré, liep Halman drie weken later nog steeds vrij rond. Na de moord op L’Hadj dook hij onder. Pas een half jaar later werd hij alsnog aangehouden.